csütörtök, május 15, 2008

szürreális nap az óvodában

Éppen annál a résznél tartottunk, hogy " kinn a parton a teknősbéka lassan mászik, majd meghal", amikor az ajtón váratlanul bedugta a fejét Esterházy Péter. Mondtam neki, hogy Jónapot, mert más nemigen jutott az eszembe.


6 megjegyzés:

Mácsai Ferenc írta...

Ennek nem lesz poénja, csak úgy mesélek kicsit. Legalább nyolc teknős napozott a tó partján, minden reggel. Egy reggel megálltam a tó belső felének partján, és amíg a kávém szürcsölgettem, azt figyeltem, hogyan napoznak a teknősök. Az egyik, lehet, hogy éppen Lajoskrisztina, egy meredekebb részen akart felkapaszkodni, inkább kevesebb mint több sikerrel. Két lépést előre és egyet vissza csúszott a vizes műanyag falon. Aztán valaki elterelte a figyelmem néhány pillanatra, s mire visszafordultam teljesen átrendeződött a napozó teknősbékacsapat. És akkor az jutott az eszembe, hogy télen hol lehettek ezek a teknősök.

rtstyr
qdjbvxv

Weinmaster írta...

Mindig szerettem volna szépen gitározni. Ebben az életben nem adatott meg, de majd a következőben .. talán... ha lesz kezem.
Ha nem lesz, azt sem bánom.. a teknősbékák sokat élnek és páncélosok.
!Egyszer hozzám Tamási Áron nézett be.. amúgy éppen Ábelt olvastam. Úgy láttam örül neki,)

Borsay Márti írta...

Feri, a lényeg, hogy megőrizted a hidegvéred!
Amúgy az olyan szép lett volna, ha egyszer csak mástémájú beszélgetés közben bedobod, hogy jól van, de "hol lehetnek ezek a teknősök télen?"

Weinmaster: Nekem nem volt ilyen szerencsém, pedig biztosan éltem volna a bevágódási lehetőséggel, de most olyat olvasok, amit nem ő írt.
Azóta gondolkoztam, hogy mit lehetett volna tenni.. Talán mondhattam volna lelkesen, hogy Á, Péter úr! -ez nem jó, hülyén hangzik, akkor esetleg: Nahát, Esterházy Péter! -ez se jó, ő nyilván tudja, hogy ő az, csak nekem volt meglepetés.
De azért még folytathattam volna, hogy:
Írja alá kérem nekem ezt a...receptet. Más papír most sajnos nincs nálam..

Most így utólag elégedett vagyok a Jónapottal:)

Névtelen írta...

De mi a f*szt keresett az óvodában?:D
Egyébként csak ezt lehet mondani. Ha az ember híres ember előtt akar villogni valami beavatottság érzésével, akkor az a másik szemszögéből gagyinak tűnhet. Mint amikor valaki a színészt leberényimiklósozza.:D

Névtelen írta...

Hát mondom, hogy szürreális nap volt!:)
(A magyar intézetben van az ovi, neki pedig most adták ki valamelyik könyvét csehül, és aznap éppen interjút adott valakinek. Úgy látszik, előtte egy-két ajtón benyitott)

Mácsai Ferenc írta...

Mindenesetre ölég érdekes lenne egy ilyen köszönés: Jéé Szia Győzike. El váltatok már?


yahgd