kedd, május 27, 2008

szexizmus

Azt terveztük, hogy a hétvégén megnézünk egy lyukkamera installációt, amit a város egyik terén állítottak fel.
És meg is néztük.

Egy sátort képzeljetek el, ahol három hokedli, egy vászon és egy lyuk (illetve válthatóan kettő, egy kicsi meg egy nagyobbacska ) volt a felszereltség.
Beültünk a hokedlikre, és vártuk, hogy a szemünk megszokja a sötétet, és a vásznon sejthető maszatok képpé áljanak össze.
És össze is álltak.

Akármilyen izgalmas volt beülni egy kamerába, ez 20 percnél hosszabb időre nem foglalta le a figyelmünk, ez viszont kevésnek tűnt az elképzelt élményekhez képest, úgyhogy visszafelé menet beugrottunk a szexizmus kiállításra, amiről nem tudtunk semmit, csak láttuk kiírva a címét, és úgy gondoltuk ebből nagy baj nem, viszont valami vidámság azért csak-csak lehet.
És úgy is lett:

első videó
egy fehér tányér részletét látjuk
távolodik kicsit a kamera
egy koporsó alakú, lapos, vörös dolog van a fehér tányéron
távolodik kicsit a kamera
egy kontyos, szőke nő ül a tányér előtt, kezében pálcikák, azzal csipegeti a koporsó formájú nyers, vörös húst, és a falatokat a szájába teszi, és megrágja és lenyeli
a művelet megismétlődik kb ötször
távolodik kicsit a kamera
látjuk, hogy a fehér tányér egy négykézláb álló pucér ember hátára van téve, a négykézláb álló ember (aki amúgy férfi) fején egy fekete, egészfejes perverzsapka (nem tudom mi ennek a becsületes neve, de így biztosan érthető)
a nő felcsippenti az utolsó falat nyers húst a tányérről, bekapja, megrágja, lenyeli, és a pálcikákat elegánsan a négykézláb álló férfi fenekébe dugja
se szó, se beszéd, se rezzenés se semmi
kész


második videó
egy üres, berendezések nélküli szoba részletét látjuk, háttérben a falon egy radiátor és egy ablak
az előtérben egy pucér, gyöngécske fiatalembert látunk, amint egy tangabugyiféleségben jár körbe, a tangabugyiján elől egy hatalmas vaspénisz, ami egészen felér a nyakáig
csak úgy bírja kezelni a hatalmas péniszét, hogy magához öleli, és közben szenvedő arccal, izzadva és kicsit nyögve jár körbe és körbe és körbe a sivár szobában, a videó tejetén futó számlaló szerint már három óra tizenhat perce.
Néztünk öt percig, aztán megfejtettük, hogy itt arról van szó, hogy a nagyfaszátok.
elégedetten kuncogtunk ki a fülkéből, mert ezek a videók ilyen kukkolófülkékben voltak vetítve.

harmadik videó
Egy hetvenkörüli bácsi és egy hatvan körüli néni ülnek egy konyhaasztalnál, két csésze kávé felett, és beszélgetnek erről-arról, a fiatalkoruk élményeiről, amikor például együtt sátoroztak, miegymás.
Ezt úgy hosszasan teszik, mondhatni normálisan. Nem is sejteni, hogy tart valamerre a történet, amikor a bácsi egyszercsak felveti, hogy zuhanyozhatnának együtt. A néni azt mondja jó, csak előbb megissza kávéját. Megissza, aztán látunk egy fürdőszobát, ahová egyszerre érkeznek, megállapítják, hogy milyen kellemes a hőmérséklet, a bácsi vetkőzni kezd, kigombolja az ingét. Ahogy leveszi, az ingzsebéből kigurulnak a gyógyszerei, ő tehetetlenül nézi őket a padlón, a néni lehajol és felszedi mind, visszateszi a zsebébe, szépen felakasztja a fogasra, aztán folytatják tovább a vetkőzködést, komótosan.
Majd bemásznak a kádba, és miközben a néző azon izgul, hogy úristen, el ne csússzanak, a bácsinak már áll is a fütyije.
Aztán kimásznak és szeretkeznek az ágyon, amiben az égvilágon semmi különös nincsen, és mégis olyan, mintha valami természetelleneset látnánk, amibe közbe kéne avatkozni, nehogy valami bajuk essen.

Érdekes élmény volt. A többi film mind valamilyen perverziófélét ábrázol egyébként, és ez pedig nagyon nem, és mégis lehetett annak nézni.
Szerintem ez az élmény tette helyre a kiállítást.

negyedik videó
Szélesvásznú felületen dús, füves rétet látunk, alul egy kis patak csordogál, idillikus a látvány.
A hosszú fűben meztelen nők fekszenek mozdulatlanul. Ki oldalt, ki hanyatt, ki összegömbölyödve. Jól néznek ki a rózsaszín testek a zöld fűben, ez is olyan furcsán paradicsomi hangulat.
Aztán jön egy férfi, felöltözve, aki mindegzik nővel csinál valamit. Az egyikre ráfekszik ruhástul, így vannak egy két pillanatig, aztán továbbáll, a következő mögé fekszik le, és csak átkarolja, a hamradiknak megsimogatja az arcát, ilyesmik.
A nők semmire sem reagálnak sehogy. Nem tűnnek halottnak, csak nem reagálnak.
Ez látványnak szép film volt, de nem tudtam nekem is tetszően megfejteni.

fotók
Egyetlen fotós volt, egy nő. Ő a saját szexualitásáról meg félelméről mesélt képekben. Amit mondott az érdekes volt, de ahogy mondta, az nem tetszett. Volt egy olyan képhalmaza (sok kis kép egymás mellett mondjuk montázsszerűen) egy helyen felirattal ellátva, ahol az első képen egy nekünk háttal fekvő nagydarab férfit látunk a paplan alatt, a többin pedig szexjeleneteket teljesen közelről, (úgy értem, csak punci meg fütyi van a képen) és olyasmi felirat van hozzá, hogy" Légyszíves Szívem ébredj fel! Amint elaludtál, rámugrott ez a férfi és mindjárt szétszakít a farkával"
Egy másik képen pedig az ő fiatal teste egy hozzá hasonlító, de öreg nő fejével. (talán az anyja?) Ilyesmi.


7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Akkor ha még nincs vége, megjegyzem az első videóról, hogy nem tudom miaz a latexcucc, amire gondolsz (gondolom ez: http://www.metrocity.com/personal/Vince/bane.jpg a Batman és Robinból).
Nekem eszembe jutott erről a símaszk/kommandós maszk, amiről nemrég tudtam meg, hogya Krími háborúban használták először, méghozzá egy Balaclava nevű helyen, ezért angolul is pl balaclava, ami nekem elég nagy fejtörést okozott, mert nagyon hasonlít a baclava nevű török sütihez, bennem eddig csak az élt. Mellesleg ennek a számnak kapcsán: http://www.youtube.com/watch?v=Rwc8dRM-zd0 most rákattantam erre az idétlen sznob birt ifjúsági zenére.:D
Bocs, hogy mindig eltérek a témától, de mindig valami kísérteties módon éppen aktuális gondolatokat csal elő belőlem a blágod. Most pont nem, de majdnem.

Borsay Márti írta...

Olyasmi sapkára gondoltam, de egy egyszerűbb kivitelben, semmi csáp, meg ilyesmi:)

Köszi a balaclavás ismeretterjesztést, érdekes volt, és hasznos is, mert én például sosem hallottam erről. Szóval csak nyugodtan térjél el.

Amúgy megézntem a fantasztikus bolygót, tetszett. Főleg a vége, amikor kiderül a Traag-ok titka, akik meditáció során más galaxisokon élőkkel találkoznak, és ebből nyerik az életerőt. Ez szerintem érdekesen és szépen volt ábrázolva. Tetszett, hogy az tartja őket életben, hogy idegenekkel táncolhatnak valami olyan helyen, ami egyikőjüknek sem otthona.
Talán kicsit a blogolás is ilyen:)hogy visszakanyarodjak valahogy.
De talán tényleg ilyen.

Névtelen írta...

Annak a rendezőnek, aki a FP-et csinálta, volt azon a dvdjén egy régi talán első rövidfilmje, amin valami fekete majom biciklizik, meg valami őrült fogorvosról szól, nem tudom már mi volt, 6 éve láttam kb. Félelmetes volt.:D Ajánlom nézd meg ha egyszer megtalálod. Talán fekete majom volt a címe franciául, de nem tudom. Asszem nincs benne szöveg. Kicsit olyan mint a Salad fingers, ha ismered azt. Kib***aszott nyomasztó.:-)

Borsay Márti írta...

Jó, megpróbálom.

Weinmaster írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Weinmaster írta...

Ezek mind ilyen fekete lyukas videók.. én is láttam már sokat. Az egyik például hagyományos kiszorítójátokosos, mint mikor mindig eggyel kevesebb szék van, ahány fenék le kíván úlni.
Ebben a filmben körbeálltak a női hátsók és annyi fickó kezdte a játékot, ahány nő feszített a körben, aztán betette, kivette, odébb állt eggyel, betette, kivette, odébb állt eggyel .. i tak dalse, .. aztán egy idő után a fickók egy része kiállt, érthető okokból és a végén a szárazfarkú győztesé lett a sporszelet.

Az első videóban leírt sapka kísértetiesen hasonlít a folklór űgynevezett gyerekcsináló sapkájára..

Borsay Márti írta...

Igen, ilyet mi is szoktunk játszani az oviban. A székes verziót:)