szombat, július 15, 2006

Gregor Samsa hejj, HEJJ!

Kedves nézőim, koncertélmény-beszámoló következik!

A Gregor Samsa, egy prágai magyar együttes neve. Ezen kívül persze egy bogárforma hősé is, de azt személyesen nem ismerjük, nem is látta senki, ellentétben a mi Gregor Samsáinkkal, akik nagyon is léteznek és mindig szólnak, hogy hová kell menni, ha látni és hallani akarjuk őket.
Mi pedig elmegyünk, mert szeretjük őket és jó érzés rajongani.
Most egy žižkovi kocsmában volt a koncert, marhára élveztük, jó volt a hangulat. Visongtunk, tapsoltunk, doboltuk az asztalon és a padlón a ritmust, és minden szám előtt, közben és után követeltük a "Kérdezd meg a péket" című számot eképpen, hogy: a PÉKEEET!, a PÉKESET!, MAZSOLA JÁTSSZÁTOK EL A PÉKESET! Még a pékes után is. Hát istenem, ez a kedvenc számunk.
Szóval üvöltöztünk és követeltünk, aztán valami elkezdődött, és a rajongók közül megszólalt egy hang: ez már az?
AZ VOLT!
Úgyhogy felálltunk, ugrándoztunk, tiszta erőből eldaloltuk Mazsolával a szöveget, ráztuk a fejünket, megmártóztunk egymás izzadó testének látványában, és hihetetlen boldogság költözött belénk. Amit aztán sok sörrel, a koncert múltán pedig további sok sörrel, és mindenféle nótázással próbáltunk csillapítani. Hajnal 1-ig próbálkoztunk, de nem csillapodott. Még a rendőrök is kijöttek, hogy szelíden felajánlják a segítségüket.
Végül mindannyian hazaszökdécseltünk.

Remek este volt, köszönjük Samsa!
(felhívnám a figyelmeteket, hogy a rádiómban most ők szólnak, hejj!
továbbá, hogy a fenti képet treni csinálta, köszi neki!)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egész korrekt kis zene. Kicsit irigykedtem is.

Borsay Márti írta...

Örülök, ha tetszik. Koncerten még ennél is sokkal jobb ám!