kedd, december 11, 2007

megvan

...több ezret gyűjtött össze ezekből a veszélyes holmikból, csak azért, hogy olvasatlanul hagyva alázza meg őket...

Na, pontosan ezt szoktam érzeni én is az IKEA könyvespolcdíszletei előtt.

5 megjegyzés:

erdővidék írta...

Ne látogasd többé az IKEA-t...

Borsay Márti írta...

Dehát én szeretek oda járni, ne beszélj le, mert például ilyenekre lehet rájönni ott.
Most képzeld el, hogy az egész világ ikeái svéd könyvekkel vannak kidíszítve, ezzel bizonyára valamilyen formában befolyásolják a svéd könyvpiacot is, mert nyilván sokezer darabról lehet szó. De vajon mit érezhet az az író, akinek szépen fogy a könyve, és aztán viszontlátja, Londoban, Berlinben, Prágában, Budapesten a díszletek között, biztosan olvasatlanul.

erdővidék írta...

Márti az Isten áldjon meg. Mért érted csak azt ami ott van abban a néhány betűben??
Én nem a lebeszélést hangsúlyoztam volna itt ki, hanem annak az élménynek a mellőzését amely arról szól, hogy megvegyük a hightech technológiával készült kiválló skandináv belsőépítészeti terméket, s aztán úgy kérni a könyvesboltban könyveket, hogy megteljen a polc, és lehetőleg mittudomén zöld színűt, mert az megy a vörösfenyőből készűlt polchoz...
Én a könyveimet az ócskástól vásárolom, és a polcaimat is magam gyűjtöm össze, vagy faragom. Persze a gondolatok lehet nekem úgy jönnek jobban, hogy dolgozom. Én nagyon örülök, hogy az IKEA-ba jársz. Ha ott generálódnak benned ilyen remek gondolatok akkor főleg.

Borsay Márti írta...

Egyrészt biztosan azért nem értettem, amit nem mondtál, mert nekem más a véleményem az ikeáról, így eszembe sem jut arra gondolni, hogy akik ott vesznek polcot, azok szín alapján választanak könyvet is. Másrészt pedig azért, mert nem mondtad:)
Persze van olyan, hogy valahogy megértem azt is, amit nem mondanak, de ez most valahogy nem volt olyan, bocsánat.

erdővidék írta...

Most el kell mennem. Holnap reggelig nem leszek gépközelben.
Holnap megkersem az e-mail címedet és akkor írok bővebben.