péntek, december 26, 2008

december 23.


ünnep előtt - before feast from Márti Borsay on Vimeo.

5 megjegyzés:

Mácsai Ferenc írta...

Szabad kicsit gonoszkodni? :-):-)
Valami kis segítség kéne nekem hozzá, mert nem értem. :):)

heession

Borsay Márti írta...

Akkor feliratozom:
Egy nagy, ures fazekat viszunk at a szomszedba.







Itt a nagy fazek az unnep hetkoznapian valosagos szimbolumakent szerepel.

Névtelen írta...

Feri kérlek a film a bevatatási rituálék körének ösztönös újrafelfedezéséről szól: egy fiatal hím újrajárja a szent gráledény- nő - istennő fellelésének és a világnak való visszaadásának rögös útját így a férfi a grálfazék lovagjává őrévé vállva alkalmassá avatódik a Nő szemében az ő őrzésére stb azaz hímből férfivaá, karddá avatódik, jelen ünnepkör különösen alkalmas az ilyen archaikusan beágyazott dramatizált beavatási játékok fellelésére és a modernitásba ágyazásába mondhatni játékosabb elmék esetén elkerülhetetlen a mitológia visszhangzása

Mácsai Ferenc írta...

Dini! Ez afféle értelmiségi huncutság lehet, mert Én csak annyit látok, hogy egy "őrült" kezében fazékkal megy-szalad egyik házból a másikba, imbolygó, riport szerű kameramozgatással, és az operatőr szuszogásával rögzítve. Úgy tűnik, viszont abból amit leírtál, hogy nem értek a mitológiához, ezért nem is fog eljutni hozzám ennek a filmnek az üzenete. (biztos, hogy nem értek hozzá, én túlságosan materialistán látom a világot) :-)


ovenc

Borsay Márti írta...

Az az üzenet Feri, hogy a fazék szállítása, egyáltalán, a nagy fazék előkerülése jelent valamit, ami több, mint simán egy darab, akármilyen fazék látványa.
Ha neked nem, ha nálatok nem, akkor ott nem.