csütörtök, január 10, 2008

dac

A google vers lényege: A privát levelezésem mellett felbukkanó, valamennyire a témához kapcsolható (Elvileg. Gyakorlatilag sokszor vannak nagyon távoli lövései,"asszociációi") reklámlinkeket használom.
Ezekben az a jó, hogy változnak, a kombinációk nagy része csak egyszer jelenik meg, és ha találok olyat, ami számomra jelent valamit az összekerülés értelmetlenéségének szórakoztató élményén kívül, akkor azt kiválasztom, kivágom, dokumentálom, elnevezem, és a magaménak tekintem, pont úgy, mint egy általam készített, a valóság egy részletét ábrázoló fényképet.


4 megjegyzés:

erdővidék írta...

Frankó!!! :)
Közben arra gondoltam, hogy lehet-ne olyan izé... ellen(?) mondjuk betű, vagy képrejtvényt csinálni. Szóval nem arra kell gondolni mi látható, vagy mi az ami látható... hanem ami látható, az mi nem. S úgy kitalálni a megfejtést.

Borsay Márti írta...

Tessék?:) Ezt így most nem értem. Elmagyarázod?

erdővidék írta...

Igen. Elmagyarázom.
Tudod,hogy jelenítik meg általában, a rejtvénykészítők az "Ernő" férfinevet?...-a nagy "R" betűt növekvő perspektívában rajzolják. Így lesz "R"-nő.OK? Nnamármostan. Hogy írjuk le pl. Nemecsek Ernő, nevet ebben az un. nem betűrejtvény, azaz anti betű rejtvény asszociációban??
PL: képzelj el egy olyan szétfolyt akármit, ami alapvetően nem hasonlítható semihez, legyen itt ez "##" a jel. Jó? S akkor így nézne ki a rejtvény: "##" t=k, "R"-nő. Mi tehát a megfejtés? Nemecsek Ernő. Miért? Mert nem arra kell gondolni ,hogy az a jel micsoda, hanem, mi nem! Pl. nem ecset! Ahol a "t" egyenlő a "k" betűvel... és máris megvan a megfejtés.

Borsay Márti írta...

Vitya, én erre a gondolatmenetre nem lennék képes. Sosem fejteném meg.