péntek, november 10, 2006

hozzállás

Kimaradt egy 5-ös villamos, így a következőre kisebb tömeg jött össze a megállóban. Mégis reménytkeltő volt a helyzet mikor végre megérkezett, mert cserébe egy teljes túristacsoport vergődött le róla, ami kicsit olyan volt, mint cirkuszban a kalapból, vagy inkább szájból szalagot húzó bűvész mutatványa: tudjuk, hogy sokáig fog tartani, mert ez a lényege, és hát érdekes is, meg minden, de mostmár jöhetne valami más.
Kiszálltak végre, elindult a felszállingózás, amikor a jólneveltebb polgár próbál úgy tenni, mintha nem volna olyan fontos, hogy ki foglalja el az üres helyeket, és pláne az nem lenne fontos, hogy ő az ülők között legyen, ezért olyan se nem lassan, se nem gyorsan próbál felszállni, és az udvariasság keretein belül hátráltatni a további felszállókat, mert az ülőhely, az ülőhely, a fenék pedig fenék, és letevésre vágyik.
Persze, az utolsó helyet éppen az orrom előtt foglalták el, és én, mintha ez nem volna fontos, méltóságteljesen a hátsó ablakhoz sétáltam, és arra gondoltam, hogy nem baj, jó ez így.
Már csak két megálló a Pražska Trižnice*, ahol mindig sok szatyros mama száll fel, így legalább biztosan nem én leszek az, akinek fel kell állnia.

*prágai piac

Nincsenek megjegyzések: