hétfő, augusztus 04, 2008

első képek

Mutatok egy pár képet, amit a lyukkamerával csináltunk. Most még a kísérleti fázisban járunk, tanulgatjuk a látószöget, meg szükséges záridőt, szóval ezek még nem műalkotások.:)

14 megjegyzés:

Mácsai Ferenc írta...

Most kicsit irigykedek még.:)

fajuvry

F. írta...

remélem most nem tűnök már tolakodónak, de ezt terjesztem mindenkinek akinek jól jöhet:
http://www.okm.gov.hu/letolt/kultura/muveszet/reneszansz_ii_foto_080428.pdf

F. írta...

na ez talán így használhatóbb:
http://href.hu/x/6kmp

Borsay Márti írta...

Igen, köszi, pont erre gyúrunk!:)

F. írta...

szia
mész a megnyitóra hétfőn? engem érdekelne, de nem jön senki ismerős, jó lenne ha legalább ilyen virtuális ismerős lenne ott. (majd smsezgetünk. vagy mittudomén)

Borsay Márti írta...

Szia, sajna nem megyek, mert nem leszek a közelben, de nagyon örülnék neki, ha elmesélnéd utólag, hogy milyen volt!
Neked lesz kiállítva képed?

F. írta...

bár tudnám. ez a meghívóból nem derült ki, de az biztos, hogy bár szép díjakat lehet nyerni, nekem a full amatőrnek az lenne a díj ha kint lennék (egy képet küldtem csak amit láthattál már az estin, Bogas címmel).és neked lesznek? mennyivel, mivel pályáztál? te tudtad, hogy mik a formai követelmények? (paszpart, képkeret?) ha megyek, megírom, mik voltak a történések.

Borsay Márti írta...

Nos, én még meghívót sem kaptam:)
Én éltem a 10 képnyi lehetőséggel, de egyetlen nagy durranás sincs köztük, belátom ezt én is, mindjárt megmutatom.
Persze fasza tervem volt, de azt nem tudtam megcsinálni sajna, így lett, ami lett.
Szal nem most leszek híres:)
Amúgy csak simán a képeket küldtem be 20*20-as méretben, mindenféle keretezés nélkül.

F. írta...

no akkor meg én most elkezdek reménykedni (nem a károdra, hanem a saját örömömre), mert nekem sem minden ismerősöm kapott meghívót, csak a fotó tanárom meg én (mindketten analóg képekkel pályáztunk). eddig azt hittem valami hiba van a gépezetben, de most...
de asszem én sem ettől leszek híres.
én elkészítettem életem legjobb paszpartját (jó gagyi lett), de pl a tanárom maga keretezte meg mittudom én mi mindent meg nem csinált hozzá.

Borsay Márti írta...

Igen, akkor szerintem az jó jel:)

F. írta...

tényleg jó jelnek bizonyult. kikerült a falra a bogas. én most :D
a megnyitóra talán nem is baj, hogy nem jött el senki ismerős mert halálra untam magam. egy fülledt meleg teremben sok beszédet kellett meghallgatni köztük egy banális és unalmas co történeti elbeszélést (az egyik szervező fekete ruhában, napszemüvegben elmondott egy qrwahoszzú sztorit magáról úgy, hogy ő a lyukkamera és ki mindenkinek hogyan segítette a munkásságát. siralmas volt)
viszont a falakon lévő képek kárpótoltak, bár ott is akadnak banális megoldások. nem egy ismerős (pl te is) megérdemelten lehetne ott kint azok helyett. ami még nagyon jó, hogy vannak kint saját készítésű kamerák a legdurvább talán a zsírosbödön, de van olyan is amivel tojások belsejébe lehet exponálni. mindenképp menj el megnézni. ja és persze nem volt gond a tálalás, mert ahogy láttam jópár képet újrakereteztek. köztük az enyémet is csak így lehetett bemutatni. ez is tanulságos volt számomra, hogy most már tudom hogy hogy is kell ilyesmit leadni.

Névtelen írta...

eloszor is, gratulalok! Azutan pedig csodalkozom, mert en azt gondoltam, hogy a te munkadban eppen az az erdekes es specialis, hogy a keret diszitesevel belevitted a sajat muveszetedet, (mert mintha grafikus volnal, vagy rajzot tanulnal) ami feltetelkent szerepelt is a kiirasban, es aminek en szerintem sem feleltem meg. Szoval, erre gondolva jogosnak ereztem, de most azt gondolom, hogy egyszeruen tetszik-nem tetszik alapon donthettek. Az sem baj, csak en jo otletnek tartottam a talalasba csempeszni magad.

F. írta...

köszönöm.
egy grafikai munka bemutatására alkalmas keret volt ez és nem fotóra. nem volt benne semmi egyedi, itt a művészi kifejezés szerintem a képekre vonatkozott amit a te képeid is teljesítenek. volt pl az első kategóriában ahol megtartották az eredeti paszpartot rajta az alkotó kézírásával. mivel a legtöbb díjazott kép keretben van ezért gondolom a kurátor egységesítette a tárlatot. az meg valószínű, hogy a válogatás tetszik, nem tetszik alapon ment. illetve lehetett egy fő csapása a képválogatásnak mert sok pszeudó élethelyzet jelenik meg a képeken ami az én képemre is igaz. tehát ez egy töltelék kép lett, de én nem bánom.

Borsay Márti írta...

Értem, köszi a beszámolót és további sok sikert!