kedd, február 05, 2008

Most vendégeim vannak, nem tudok mesélni, de addig is próbáljátok meg elképzelni, hogy hogyan kerülhet egy történetbe Miss Marple, Öveges professzor, és egy Fagor szagelszívó.
Sok szerencsét!:)
(Majd később elmesélem a saját verziómat, mert van ám ilyen!:)


6 megjegyzés:

hadem írta...

Mi sem egyszerűbb. Miss Marple Öveges professzor egy népszerű kísérletét nézve jön rá, hogy a Fagor szagelszívó ventilátorát megfordítva hogyan lehetett elvégezni a bűntényt. Vagy nem?

Weinmaster írta...

Kitörött az ablaköveg,..
Mis Marplement a földszintre Öveges professzor műhelyébe, ahol Mr. Fagor Folttiszttóba ütközött, mint egy rossz krimben... hát.. nem vagyok krimiben tudós. :)
-W-

Weinmaster írta...

A második fejezetben aztán Dr. Watson kideríti, hogy Mr. Fagor Folttisztító, tulajdonképpen az álruhás Mr. Fagor Szagelszívó, aki nem más mint az álruhás Sörluk Holmes, alias Miss Marple, aki Öveges pofesszorral is azonosítható, az "egy minden, minden egy" tételből kifolyólag, valamint az "ami fent van azonos azzal, ami lent van" tétellel, hiszen az alapállásban Miss MarpLement Öveges Professzorhoz a földszintre, ahol teljesen mindegy kibe ötközött, a fenti két tétel alapján.
A minden egy tétel mellé ezért felállíthatjuk a minden mindegy tételt is.

Borsay Márti írta...

Árpi, majdnem! De nem.:)
Weinmaster, a sörluk holmsz, az itt Prágában nagyon jó nyom volna! És hát valóban az lett volna a történetem végkifejlete, hogy előre nem látható módon összefutnak a szálak majdnem egyszemélyben. De ha ennyire nyilvánvaló, nem is tudom, hogy érdemes-e még elmesélnem..:)

Weinmaster írta...

Nem nyilvánvaló.. nagyon kíváncsi lennék az eredeti verzióra.
Azért nem nyilvánvaló, mert a második fejezet csupán azért született, mert az elsőben eltévesztettem Mr. Fagor foglalkozását... nem akartam nevetségessé válni, így korrigálnom kellett, aztán összefutottak a szálak maguktól. :)

Borsay Márti írta...

jó, elmesélem:) (legkésőbb hétfőn)