szerda, április 09, 2008

a testsúly és a metakommunikáció összefüggései

Azért is lehet rossz kövérnek lenni, mert ilyenkor súlyosan romlik az egyén (a kövér egyén) metakommunikációs kifejezőképessége.

Ha igényesen akarnám megfogalmazni, akkor azt mondhatnám, hogy a súlyproblémákkal küzdő ember metakommunikációja - valószínűsíthetően a hetes pontban* felsorolt eszközök alkalmazásának tekintetében- könnyen értelmezhetetlenné válhat.
Ha pedig világosan, akkor azt mondanám, hogy talán hiába teszem akár terpeszbe is a lábam, ha folyton összeérnek a combjaim!

* na, ez jó. Most látom csak, hogy azért jutottam erre a hibás megállapításra, mert én ott elsőre térDközszabályozást olvastam.


1 megjegyzés:

Weinmaster írta...

az új kifejezések nagyon sokszor bötük akarat nélküli hozzáolvasásával, vagy elhagyásával, esetleg felcserélésével (bekutyázásával) születnek. Akarat nélkül, de természetesn törvényszerűen, vagy mélyakarattal :)

szerintem a térdközszabályozásnak sokkal több értelme van, minta d bötü nélküli változatnak. A térközkommunikációnak pedig semmi értelme sincs, ellentétben a térDközkommunikációval..