hétfő, április 11, 2011

A Véres délköröket nem bírtam végigolvasni, a felénél meguntam.
Csak úgy mondom, nehogy téves kép alakuljon ki rólam, miközben nem mondok semmit.
Mától napközben Hamvas Bélával, éjjel pedig Bálint Ágnessel a kezemben kell elképzelni.

csütörtök, április 07, 2011

A Nem vénnek való vidék című film után vettem egy pár Cormac McCarthy könyvet, de csak most olvastam el az elsőt, a Vad lovakat. Nagyon tetszett, egy nap alatt sikerült kiolvasom.

Amellett, hogy rögtön elkezdtem a következőt, ezeket jegyeztem fel, hogy sose felejtsem el:

"....nem létezik olyan teremtmény amelyik megtanulna egy olyan dolgot aminek nem olyan a formája hogy beleférjen a szívébe."



".... Az én nemzedékem tagjai óvatosabbak. Szerintem mi nem hiszünk abban hogy az emberek jelleme érveléssel megváltoztatható. Szerintem ez olyan francia elképzelés."



"....oka volt felidézni a mosolyukat és eltűnődni az azt kiváltó jóindulaton mert erő volt azokban a mosolyokban: olyan erő amelyik megvédi a tisztességet és tisztességet ad és megerősíti az elszántságot. Olyan erő amely jóval azután is képes embereket meggyógyítani és biztonságba menekíteni mikor már minden más erőforrás kimerült."


És az, ami a 339. oldalon van.

kisarc

Az év embere választáson a nagyapámmal együtt jelöltként izgultam az éjjel. Egy családból két ember - azért ez jelent valamit, nem?!

Álmomban is önigazolást keresek. Vicces, hogy mindig úgy alakul, hogy találok is.

kedd, április 05, 2011

szemrehányás


Hogy tehetted meg velem, hogy nem jegyezted fel a születésem pontos időpontját?! Hát hogyan fogom így időben megtudni, hogy mi vár rám az életben?

hétfő, április 04, 2011