péntek, augusztus 28, 2009

a teher definíciója


Nem csak Istennel vagyok azonos, hanem még veled is!

még te is

Ha igaz az, hogy az álmom minden szereplőjét én teremtem, mozgatom, még ha az álmomat figyelő tudatom számára meglepően is, akkor nyugodtan kijelenthetem, hogy az álmom összes szereplője én vagyok.
Viszont ha igaz az, hogy álmom összes szereplője, akik vegyesen szerethető, gyűlölhető, kedves, okos, buta és félelmetes karakterek, tehát ha mindezek én vagyok, akkor miért ne lehetne, hogy a valóságban tőlem függetlenül, de velem kapcsolatban álló szerethető, gyűlölhető, félelmetes, okos, buta, gonosz karakterek - még te is! - mind én vagyok?!

címkék: sírnivalók, bölcsesség, ötlet-dokumentáció, útleírás, ízléstelenség, ünnep, valóság, utazás,
tudomány, teológia, találkozás, szép, misztikus dolgok,
naiv szatyor, jelmondat, halál, felülírt történet, filozófia, csoda, definíció, bukta, báb,
a kiválasztás örömei, bizarság, bizonyíték, dekopázsfíling,
vicces dolgok, álom, örökség, hülyenév, kaland, kezdet, kontraposzt, megfigyelés,

(nem engedett ennyi címkét)

kedd, augusztus 25, 2009

a scrabble feltalálása II

Várj csak, valami lyuk van a takarón! - mondtam heverészés közben a Szívemnek, és láttam, hogy a lyukon belül motoszkál valami. Felháborító, hogy csak úgy motoszkálhat bármi is a takarómban! Az ember manapság sehol nem tud elrejtőzni a kéretlen meglepetések elől.
A lyukból lassanként előkászálódott egy megtermett nutria. Aztán még egy, majd egy következő, végül összesen négyen álltak a takarón, a lyuk mellett. Természetesen viselkedtek: rágcsáltak valamit, és nem nagyon zavarta őket, hogy engem mennyire zavar ez az egész.

Mit lehet négy nutriával kezdeni?
Egy darabig néztem őket, de ezt a sündörgést és rágcsálást halálosan unalmasnak találtam.

Úgy fejtenék keresztrejtvényt, Szívem!
De eszembe jutott, hogy a Nők Lapjában már mind a kettőt megfejtettem, és az nem okozott különösebb örömöt. Nem jó, hogy valami készet, más által kigondoltat kell kitölteni. Nekem nem ilyen keresztrejtvény kell! Olyan kellene inkább, ami fejtés közben alakul ki, és mindig másmilyen lesz. Lehetne többen is csinálni ezt úgy, hogy a betűket kiosztjuk egymás között, és mondjuk mindegyik érne valahány pontot. Mindenki rakhatna ki szavakat, és akinek több pontja van végül, az nyer. Talán azok a betűk, amelyek ritkábban fordulnak elő a magyar szavakban, több pontot érhetnének. Igen, ez így jó lesz!
De jó ötlet, de jó társasjáték! Ugye, hogy ez sokkal érdekesebb, mint egy nutria?!


péntek, augusztus 21, 2009

a piros Ferrari rekamié


Tegnap éjjel Ferrari márkájú piros rekamiét toltam az országúton. A rekamié keresztben állva lebegett a levegőben, nagyjából derékmagasságban. Én pizsamában ráhasaltam és hajtottam, a lábammal ruganyosan lépegetve az aszfalton.
Egyszer hátranéztem, akkor éppen majdnem utolértek füttyögő munkásemberek, és már-már készültek rácsapni a rövid pizsamanadrágból kilógó fenekemre.
Akkor váratlanul felfedeztem a rekamié közepében a gázpedált, rátenyereltem, és egyesben elhúztam a picsába.

hétfő, augusztus 17, 2009

sex on the beach


Szombaton több ízben keményen fenékenbasztam a Balatont, pedig eleinte csak úszást terveztem.






(mindez azt jelenti, hogy sekély volt a víz, emiatt leért a térdem)


péntek, augusztus 14, 2009

öntömjén



Ezzel olyan elégedett vagyok, hogy ide is linkelem.


Sőt, le is fogom festeni, aztán majd meggazdagszom.



idézet





22
00:22:55,317 --> 00:22:58,468
Such question needs to be answered without shoes.





csütörtök, augusztus 06, 2009

felülírt történet



felülírt történet




(Továbbra is filmkockák "A félelem megeszi a lelket" című filmből, amely rejtélyes körülmények között eltorzult.)

antilopos táj

rend

sátor

macera

Nem is codec hiba volt a lenti, hanem disk hiba, és annyra sajnáltam, hogy elveszett minden, hogy most, a sikeres viasszaállítás után minden elveszettnek hitt és újra megtalált képnek ezerszeresen örülök, úgyhogy meg is mutatom az egyik kedvenc nyaralós élményemet:




filmkocka

Hibás codec okozta furcsaság és születésnapi üzenet.

kedd, augusztus 04, 2009

forrás


Láttam Drezdában azon a tejutas kiállításon egy Patty Chang videót, ami nagyon tetszett.Egy női arcot látunk profilból, egészen közelről, amint éppen egy vele szemben álló nő arcához hajol. A két száj összeér, mindkettő egyszerre szürcsölni kezd: kiderül, hogy tükröződést látunk. A tükröt víz borítja, ezt szürcsöli fel a szereplő, önmagából merít szimbolikusan.
A mű címe forrás.
Nagyon helyes! - gondoltam én.


szombat, augusztus 01, 2009

Majalisch

Hol jarunk?

az en titkom

Amikor jo a kedvem, idonkent elmeselem, hogy nekem lenni olyan, mintha egy gep kezelofulkejeben ulnek, es ott nyomogatnam a gombokat.(Peldaul ezert sem tudok tisztan enekelni, mert nem tudom melyiket kell megnyomni.)
Amikor rossz kedvem van, es esetleg undok vagyok, akkor a Szivem megjegyzi, hogy o inkabb a gepkezelovel szeretne beszelni, es olyankor megint jo kedvem lesz.